lördag 18 september 2010

Första praktikveckan!

Som vanligt är man väldigt förvirrad första dagarna. Innan man hittat överallt och sen ska man lära sig massa nya rutiner igen! Men nu börjar det släppa så man har tid till patienterna igen.
Jag gör min praktik på psyk 4 i Umeå på NUS. Det är ett beroende-psyk dit patienter med en psykisk sjukdom + ett beroende, kommer för avgiftning. Endel stannar några dar och endel några veckor. I veckan har det varit ganska lugnt. De kan vara lite oroliga och rastlös, men det är bara en som skriker och är lite hyper. Annars är det bra där. I anslutning till avvänjningen finns en tillnycktrings enhet dit personer utifrån kommer in för observation under natten. De ska vara påverkade av något och även ha någon psykisk diagnos. Tex tjejer/killar som tagit droger och sedan vill ta livet av sig. Några kommer med polis medans andra kommer själv. Sen på morgonen går endel hem medans andra får träffa en läkare.
Att pendla med buss går också bättre än jag hade trott. Man får vila lite innan man är hemma och på morgonen brukar jag ju ändå farit innan barnen vaknar. Så det är inte nån större skillnad eg.

Så va det en kortare uppdatering om veckan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar