Nu har jag bakat små minidammsugare som ska smaka mozart-kulorna gissar jag. Dom va lite bökiga att göra eftersom det är olika moment. Men visst blev dom fina :)
Mozart minidammsugare
Ca 50 st
500 g marsipan (jag färgade min röd)
250 g nougat
150 g mörk choklad
4 cl cognac
1. Kavla ut marsipanen till en lång smal rektangel (ungefär 4 cm bred), pensla på cognac.
2. Skär ut nougaten i 1 cm tjocka stavar.
3. Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra.
4. Vik
in kanterna, forma den till en rund fingertjock rulle. Skär i 3 cm
stubbar. Ställ svalt en stund om den är för mjuk för att skära i
stubbar.
5. Smält
2/3 av chokladen till ca 45°, tag resterande 1/3 och rör ner i
chokladen och se till att all choklad smälter. Den ska inte ha en
temperatur över 32° utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med.
6. Doppa båda ändar av rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar