tisdag 3 februari 2015

Vad ska jag göra med mitt liv?

Jag har ett bra liv. Älskar alla fyra barn, älskar min man, bor i en bra stad och har ett bra jobb. Men ändå så saknar jag något och det känns inte som det här är det liv jag ska ha. Men vad vill jag då göra med mitt liv?

Så jag googlade på "Vad ska jag göra med mitt liv" och hittade fyra tester man kunde göra. Och här är då resultaten:Du Blev: Ekonomiska Eva

Har du hittat till denna grupp är du troligtvis en person som gillar högt tempo, ekonomiska eller administrativa arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med kunder. Viktiga egenskaper du måste besitta är förmågan att ge bra service samt kunskapen om att förmedla information på bästa sätt. Att ha kontakt med kunder, offentliga myndigheter, medarbetare inom den egna organisationen samt andra företag och kanske till och med allmänheten ingår i dina arbetsuppgifter. Du är serviceminded och brinner för organisationsfrågor, är lösningsfokuserad, samt gillar att strukturera och skapa ordning. Kanske drömmer du om att starta eget?
Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Ekonomi och Administration
Ledarskap, organisation och företagande
HR, Personal och arbetsmiljö
Försäljning
Inköp och logistik
Juridik
Säkerhet


Test 2: http://mereffekt.nu/10-fragor-for-att-hitta-vad-du-egentligen-skulle-vilja-gora/


Handlade om 10 frågor som man själv skulle svara på för att då se vad man ville göra.

10 frågor för att hitta vad du egentligen skulle vilja göra

 • Om jag hade obegränsat med tid och pengar, vad skulle jag då vilja göra? Hur skulle t.ex. en vecka eller månad eller år se ut?
 • Vad skulle jag göra om det inte fanns minsta lilla risk för misslyckande?
 • Om jag kunde nå ett av mina mål, vilket som helst, inom ett dygn – vilket skulle jag då välja?
 • Vad skulle göra det roligt att vakna på morgonen?
 • Vad tycker jag om att prata om med mina nära och kära, eller vad läser jag helst om?
 • Vad skulle jag kunna göra helt utan betalning (bara för att det är så givande)?
 • Vilken är den viktigaste förändringen jag skulle göra i mitt liv eller arbete, om allt var enkelt och möjligt och det inte fanns några begränsningar eller hinder?
 • Om jag var tio gånger smartare än jag är idag, hur skulle det förändra läget? Vad skulle jag göra då?
 • På vilket sätt vill jag göra skillnad eller bidra till den här världen?
 • Vem vill jag vara?
Och om ingen av dessa hjälper till att hitta vad du egentligen drömmer om eller vill göra – prova den här:
 • Vad frustrerar dig mest i ditt liv?
Det va ganska svåra frågor som behöver lite betänketid. Det är mycket jag vill göra och förändra, men det är ju det jag inte vet. Får se om jag orkar svara på dom frågorna senare. Testa din lyckonivå.


Jag fick 3.8. 

3-4 Varken särskilt lycklig eller olycklig. Du skulle förmodligen ha nytta av att göra olika övningar som går ut på att höja din lyckonivå. Tips på sådana kommer senare i serien.Jag är 78% Wellness. Det jag kunde förbättra var den fysiska hälsan: träna mer, ät bättre och drick mer vatten. 


Så jag mår rätt bra, är inte olycklig men heller inte riktigt lycklig och jag ska jobba som Ekonomiska Eva. Det ser väl ganska rätt ut, förutom att jag är lyckligare än testet visade :). Nu ska jag bara komma på hur jag ska göra för att bli lyckligare och må ännu bättre :) . Fick inte riktigt svar på min fråga: Vad ska jag göra med mitt liv? Men jag fick lära mig lite om mig själv :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar