tisdag 30 november 2010

Tips på bak!

Det blir jättegoda pepparkaksbiscotti och inte alls svårt att göra :P


Pepparkaksbiscotti


Du behöver:
100 gram rumsvarmt smör eller margarin (och som vanligt använde jag mjölkfritt margarin)
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, och tillsätt sedan äggen. Ett ägg i taget enligt boken, men jag har dåligt med tålamod så jag vräkte ner alla tre i ett svep och sen vispade jag med elvispen, med degkrokarna på. Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät deg - och det är här det börjar bli magiskt! Här blev det verkligen en slät deg utan något mankemang eller tricksande eller svärande!

Dela degen i 3 delar, rulla till 3 längder och lägg på bakplåtspappersklädd eller smord plåt. Här blev det magiskt igen! Det gick så bra så, att rulla ut 3 längder. Inget kladdande, inget kletande och ingen deg som ville dela sig och falla i småbitar! Den rullade sig till 3 längder nästan av sig själv! Grädda i 15 minuter. Ta ut ur ugnen, slå av ugnen och skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt den stå där medan ugnen svalnar och skorporna är genomtorra och knapriga. För mina små biscotti tog det ungefär lika lång tid som det tog för ugnen att svalna helt.

1 kommentar:

  1. LÅter onekligen gott! Synd att jag inte har annan krydda än kanel hemma..:-(

    SvaraRadera