torsdag 20 januari 2011

Belle hos skolsköterskan...

Idag har Isabelle varit hos skolsköterskan på vanlig koll och efter får man alltid en lapp med längd, vikt mm. På hennes lapp stod det: "Vikt 26,1 - bra, vuxit något mer på vikten än längden. Fortsätt med bra mat och fysiska aktiviteter."

Är vikten verkligen något att skicka en kommentar om? Så Belle behöver träna och äta bra? Tittade hon ens på henne? Hon är inte ens rund om magen! Blir Belle smalare så här så ser hon sjuk ut! Tycker skolorna lägger ner för mycke onödig tid på barnens vikt. Visst är det bra om barnen som har övervikt och inte mår bra, får hjälp. Men för spinkiga ungar som Belle är det onödigt!

4 kommentarer:

 1. Jag uppfattar bara kommentaren som att sköterskan tycker att det är bra att Belle gått upp lite i vikt så hon inte blir för spinkig, inte att hon tycker ni ska se upp med hennes vikt! PLUS att sköterskan tycker Belle äter bra mat och rör på sig mycket, som barn ska.

  SvaraRadera
 2. Belle har följt längdkurvan, men viktkurvan har ökat. Vore det som du säger, att sköterskan tycker det är bra, så skulle ett barn inte behöva äta bra mat och fortsätta med fysiska aktiviteter. Skulle inte behöva en kommentar alls av henne, tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Det är ju lätt att missförstå en hemskickad lapp. Borde göras på annat sätt tycker jag och med tydligare kommunikation. Jag tror att sköterskan menar att vikten är bra, lite i överkant i förhållande med vikten, men om ni fortsätter med bra mat och aktiviteter så kommer hon inte att gå upp i vikt utan följa kurvan bra. Så jag tror inte alls att hon menar att Belle måste gå ner i vikt utan att hålla den vikten hon redan har....

  SvaraRadera
 4. Nä, jag tror inte heller hon tycker att Belle måste gå ner i vikt, men hon behöver inte kommentera så här dåligt. Har varit med barnen på flera kollar hos skolsköterskan och fått dålig känslan varje gång, när man får höra att barnen äter fel, rör sig dåligt och ligger lite "över" den vikt dom ska ha! Dom går bara efter data, inte hur barnen ser ut. Nu är det snart dax för Kevin, ska bli kul att höra hur han ligger :P

  SvaraRadera