måndag 11 januari 2016

Min morgon

Tänkte jag skulle berätta hur min morgon som pendlare ser ut.

05.20 ringer väckaren. Upp, klä sig, borsta tänder och håret. Sen slår jag på kaffebryggaren å gör mackor till tåget och förmiddagsfikat.  Packar väskan å fyller termosmuggen med kaffe. Är det kallare än -10 så håller inte värmen i muggen så då får jag köpa en kaffe på stationen :) Sen pussar jag Ante å Nathalie och åker iväg. Senast 05.45 måste jag sitta i bilen å vara på väg. Iaf nu när det är vinter för det är ganska osäkra vägar å djur som gör att man kan bli sen.

06.25 åker tåget. Men eftersom tåget startar från Västerås så står den nästan alltid inne på stationen å väntar på mig när jag kommer runt 06.15 :)

När tåget tagit sig iväg å tågvärden kollat mitt kort är det dag att plocka fram fikat. Jag dricker mitt kaffe, äter min macka å använder det fria wifi till att kolla allt som har hänt i världen.

Efter fikat så sminkar jag mig. 95% av alla gånger jag åker så får jag en plats med bord helt själv, så jag har nog med utrymme. Jag börjar som sagt att sminka mig å lagomt i Arboga hinner jag ta på kajalen medan vi står stilla på perrongen :) Vissa saker går inte att göra när tåget skakar framåt på rälsen..... :P När jag sen är sminkad å klar så kollar jag internet igen å dricker upp det sista av mitt kaffe.

Ca 07.15 anländer vi till Örebro :)  Å 14.46 går tåget tillbaka mot Västerås :)

1 kommentar: